FSC hercertifiëring

Bij Drukservice Impressa geen klimaatspijbelaars, maar betrokken medewerkers, zich 100% bewust van het belang van verantwoord bosbeheer. Met de vernieuwing van ons FSC certificaat werken we mee aan een streng toezicht op eerlijke grondstoffen.

Waarom kies je als klant voor FSC papier?

Er zijn tal van redenen om ook als klant te kiezen voor FSC gecertifieerde papierkwaliteiten voor uw drukwerk.

Zo zijn consumenten zich steeds meer bewust over de origine van de producten die ze kopen en over de processen die goederen tijdens de productie ondergaan. Meer en meer worden verantwoorde beslissingen genomen in het koopgedrag. Ook sensibiliseringscampagnes vanuit de overheid werken daaraan mee.

Onderzoek toont aan dat organisaties die FSC gecertifieerd werken een betere toegang ervaren tot  internationale markten en daardoor grotere omzetten en ROI bekomen. De publieke opinie is vaak ook opvallend positief over deze bedrijven.

Hoeveel papier gaat er om in de wereld?

En wat je zal verbazen over de hoeveelheid papier in de wereld:
11% van alle hout dat internationaal ontgonnen wordt, is bestemd voor de papier industrie. Dat betekent een jaarlijkse productie van 400 miljoen ton papier. Je zou kunnen denken dat het gebruik van minder papier de bossen zal beschermen, maar dat is niet noodzakelijk zo. Indien de vraag naar hout daalt, stijgt de druk op een niet-bos gerelateerde exploitatie van bijvoorbeeld vele geprivatiseerde en fantastisch mooie bosrijke gebieden.

Papier is daarenboven makkelijk te recycleren, en zolang het papier ontgonnen wordt door verantwoord bosbeheer, is er niks mis mee om het te gebruiken. De papierindustrie zelf heeft ook enorme stappen gezet naar een milieuvriendelijke productie.

72% van het papier dat verbruikt wordt in Europa, wordt 100% gerecycleerd en 90% van alle Europese kranten worden reeds gedrukt op gerecycleerd materiaal.

Deel dit artikel