We hebben eerder al eens een tipje van de sluier gelicht. De bouw van de nieuwe drukpers is zelfs voor ons als grafici héél indrukwekkend.
Sinds vorige week zijn onze drukkers met veel trots échte productie orders aan het verwerken op de gloednieuwe Koenig & Bauer 4 kleuren + laktoren, en het resultaat mag er zijn. Eén van de troeven van deze machine is het performante in-line meetsysteem, en de metingen geven nu al waarden tot 100% correct aan.

Omdat deze nieuwe drukpers er is gekomen ter vervanging van 2 al wat oudere exemplaren, kozen we bij Drukservice Impressa bewust voor een supersnelle machine. Waar de standaard snelheid voor dergelijke pers op 18.000 vel / uur zit, kozen wij voor deze snelloper die 20.000 vel / uur draait. Dat heeft als gevolg dat er een speciale drogingsunit werd voorzien die in no-time zorgt voor drukwerk dat quasi meteen verder kan worden verwerkt.

Om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden, drukken we ook hier volledig alcoholvrij. En bovendien biedt de nieuwste technologie de mogelijkheid om veel sneller dan voorheen op de juiste densiteit en andere waarden te komen, zodat er kan gewerkt worden met een minimum aan afval of inschiet.

Organisatorisch werden 4 drukkers opgeleid om deze topmachine te bedienen, zodat er ten allen tijde in 3 ploegen kan worden gewerkt. Dus laat maar komen dat vierkleurendrukwerk dat snel klaar moet zijn…

Deel dit artikel